Ciuperci cu oua de prepelita si cascaval

Unelte de care ai nevoie:

  • cuptor 🙂
  • o tava de cuptor (cu cat mai mare cu atat mai bine)
  • optional: foaie de copt (poti cumpara o rola, iti va ajunge lejer mai bine de un an de zile!)
  • Prep Time: 5h
  • Cook Time: 45h
  • Total Time: 50h
  • Serves: 6 portii cu aproximatie

Ingredients

  • o casoleta ciuperci champignon MARI (e important, pentru ca ciupercile se strang foarte mult si in cele mici nu ar mai incapea ouale)
  • oua de prepelita (eu am luat o cutie de 24 si mi-au mai ramas)
  • putin cascaval (optional)
  • sare, piper
  • un strop de ulei

Instructions

Pregatire: 5 minute

  1. Spala bine ciupercile si rupe cu grija piciorusele. NU este necesar sa le indepartezi pielita. Eu am renuntat sa fac asta pentru ca e plictisitor si nu am descoperit niciun beneficiu in plus sau in minus rezultat din actiunea asta.

Preparare: 10 minute munca, 35 de minute cat stau la cuptor: scrollat pe Facebook, pupaturi cu iubitul/iubita SAU preparat Supa cu broccoli ;)

  1. Pune-le pe toate intr-o tava, inclusiv piciorusele, pe care recomand sa le rupi in 2-3 pe lung, ca sa se patrunda bine. E de preferat - dar nu obligatoriu - sa folosesti o foaie de copt in tava (te asigura ca nu se prind de tava).
  2. Pune \"un fir\" de ulei peste ciuperci (de care ai, vezi la finalul articolului recomandarile mele). Nu te chinui sa atingi fiecare colt, nu e relavant. Uleiul ajuta doar sa nu se lipeasca si da aroma.
  3. Baga-le la cuptor la foc intre mediu si mic (eu nu am cuptor smecher cu grade :)) ).
  4. Optional: Intre timp poti taia niste cascaval in cubulete mici (cat unghia de la degetul mic, daca vrei neaparat o masura :) )
  5. Lasa-le vreo 40 de minute, pana mai scade zeama lor, devin aramii si miros frumos :) Moment in care vei scoate tava si vei pune in fiecare ciuperca 2-3 cubulete de cascaval, apoi cate un ou de prepelita in fiecare, cu grija sa nu curga pe langa.
  6. Adauga putina sare si mai mult piper. Eu am rasnite si rasnesc de mai sus, ca sa se imprastie bine, insa poti presara si cu degetele sau cu un varf de cutit pe fiecare ciuperca in parte, la fel, mai de sus.
  7. Baga-le inapoi la cuptor vreo 10 minute, pana cand se coc ouale.
  8. Le scoti de la cuptor si sunt gata de servit! Mie imi place sa le mananc cu putina maioneza si patrunjel presarat pe deasupra. Asta daca am in casa, daca nu, sunt perfecte asa! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *