Dupa antrenamentul de la sala: Aripi de curcan la cuptor cu legume mexicane

Instrumente:

  • cutit
  • tava
  • lingura
  • cratita
  • lingura de lemn
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 2h
  • Total Time: 2h 10m
  • Serves: 4

Ingredients

  • 2 aripi de curcan
  • ulei (eu prefer de masline, dar nu extravirgin, sa nu dea amareala)
  • condimente: boia dulce si sare
  • un paharel de vin rosu (200 - 250 ml)
  • o punga de legume mexicane congelate (1kg)
  • 100 g unt
  • plante aromatice: tarhon, patrunjel (optionale)

Instructions

Incepi cu curcanul, caci e foarte simplu, dar dureaza mai mult sa se faca

  1. Speli aripile si le tai (partea cu osul mare si partea cu varful de aripa)
  2. Le pui intr-o tava adecvata ca marime (cat sa incapain ea) si le ungi bine cu ulei pe toate partile
  3. Adaugi apoi putina boia si sare, pe care le poti intinde cu degetele peste tot
  4. Adaugi ulei in tava cat sa acopere fundul tavii si apa inca pe atat
  5. Pui la cuptor la foc potrivit si lasi cam doua ore pana se patrund bine.
  6. Important e ca din cand in cand sa torni peste aripi din sosul din tava cu ajutorul unei linguri, si tot atunci (adica din cand in cand) poti adauga cate 1-2 linguri din vin, pana ce vei termina tot paharul
  7. Sunt gata in cam doua ore, in care iti poti face alte treburi fara griji, atata timp cat nu uiti sa faci in cand in cand operatiunea de la pasul anterior :)

Legumele mexicane vor fi gata in 15 minute ;)

  1. Pentru legumele mexicane, le poti pune direct intr-o craticioara impreuna cu untul si putina sare si piper si amesteci continuu cu o lingura de lemn cam 10-15 minute pana cand se inmoaie.
  2. La final poti adauga cateva fire de tarhon, caz in care acoperi craticioara cu un capac si lasi 5 min, ca sa se infuzeze aromele. Asta e tot :)

Observatie: poti alege sa nu gatesti toate legumele deodata, ci sa le imparti in 4 portii si sa le pregatesti de fiecare data cand mananci, asa incat sa fie cat mai proaspete. Carnea va tine o saptamana fara probleme la frigider. :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *