Mancare de spanac cu carne de pui

Instrumente folosite:

  • cutit
  • tocator/fund
  • oala
  • lingura de lemn
  • polonic (poti si improviza cu altceva)
  • cratita

 

  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Total Time: 40m
  • Serves: 10 portii cu aproximatie

Ingredients

  • 1 kg carne din supa (sau fiarta in prealabil daca nu ai facut si supa)
  • 1 kg kg de spanac proaspat
  • 2 cepe
  • 1 L bulion sau zarzavat cu legume si bulion
  • sare, piper dupa gust (un varf ar trebui sa fie suficient)

Instructions

  1. Tai carnea fiarta in bucatele, cat vrei tu de mari, ca sa iti fie apoi usor sa mananci mancarea eventual fara a folosi cutit.
  2. Treci apoi la spac: ii tai cozile si radacinile si toci frunzele (nu trebuie marunt, ci cum l-ai taia si pentru o salata).
  3. E musai sa speli spanacul foarte bine, obligatoriu in mai multe ape, pentru ca de obicei strange mult pamant si nisip.
  4. Pui apa la fiert intr-o oala si cand fierbe, poti opri focul - acum e momentul in care doar INMOI spanacul in apa, apoi il scoti (procedura care pastreaza nutrientii sai). Nu arunca apa, vei avea nevoie de putina.
  5. Cat se fierbe apa poti toca ceapa, cat mai marunt poti.
  6. In cratita in care vrei sa prepari mancarea, pui ceapa cu un strop de ulei si amesteci continuu cu o lingura de lemn, pana se caleste (adica pana devine aurie/aramie si frumoasa :) )
  7. Adaugi apoi carnea taiata impreuna cu un polonic din apa in care ai inmuiat spanacul si la fel, amesteci pana ce se caleste si carnea (adica scade zeama si incepe sa se rumeneasca usor).
  8. Adaugi apoi spanacul, sarea si piperul si amesteci bine.
  9. Imediat dupa adaugi bulionul si amesteci. Lasi inca 5-10 minute pana incepe sa clocoteasca bine si poti stinge focul.
  10. Si gata mancarea cu spanac! :) O poti servi cu rosii sau ridichi alaturi pentru un contrast frumos :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *