Mousse de savurat cu o persoana draga

Unelte: un blender/ robot de bucatarie/ maruntitor/ food processor.

  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 3m
  • Total Time: 8m
  • Serves: 2 portii

Ingredients

  • 2 avocado curatati de coaja (important sa fie copti si nu verzi si tari!) sau 2 banane daca nu iti place deloc avocado (va iesi ceva mai dulce cu banane)
  • 100 mL lapte de cocos - atentie sa fie LAPTE de cocos si nu bautura pe baza de cocos sau alte prostii - in general il gasesti la produsele internationale/asiatice si e fie la cutie de tip conserva, fie la cutie de carton (nu e musai sa te chinui cu masuratul daca nu ai cu ce, uita-te pe cutie ce cantitate are si poti aproxima din ochi cat inseamna 100 ml)
  • 1 lingura cacao
  • optional: 1 lingura carob - se mai numeste pudra de roscove si se gaseste la orice magazin naturist
  • 1 lingurita miere
  • o jumatate de ciocolata amaruie cu peste 80% cacao (topita - o poti topi intr-un ibric amestecand continuu sau la microunde)
  • 6-8 picaturi de indulcitor stevia (se gaseste la orice magazin naturist/de tip plafar - poti pune mai multe picaturi daca vrei mai dulce)
  • cateva picaturi extract natural de vanilie sau esenta de vanilie

Instructions

  1. Pui toate ingredientele intr-un blender/ robot de bucatarie/ maruntitor/ food processor si amesteci cateva minute pana devine crema. O poti servi imediat sau dupa ce o tii la frigider, in niste castronele. O poti decora cu putina ciocolata rasa sau cu fulgi de cocos. Tine linistit 3-4 zile in frigider intr-un recipient acoperit cu folie de alimente (altfel oxideaza deasupra). Pofta buna! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *