Instrumente folosite:
- castron
- lingura
- farfurie
- rasnita (daca nu ai deja faina de cocos)
- Prep Time: 30m
- Serves: 25 buc, aproximativ (depinde de cat de mari alegi sa le faci)
Ingredients
- 100 g lapte de cocos din cutie (se va folosi doar partea tare)
- 100 g unt 82%
- 100 g faina de cocos (adica fulgi de cocos macinati in rasnita)
- o lingurita extract de vanilie
- stevia – aprox. o lingurita sau mai mult (dupa gust)
- 100 g fulgi de cocos
- migdale (preferabil albe, adica decojite nesarate, crude)
Instructions
- Daca nu ai deja faina de cocos facuta, pune pur si simplu fulgi de cocos in rasnita si tine-o pornita vreo 30 de secunde, pana devina fina. Daca nu ai rasnita, poti folosi si food processor/maruntitor, dar probabil vei avea nevoie de cantitate mai mare ca sa poata macina bine. Daca nu, folosesti direct fulgi - textura va fi diferita, dar gustul cred (n-am incercat) ca nu se schimba.
- Daca a fost la frigider, se scoate untul si se lasa o jumatate de ora sa ajunga la temperatura camerei ca sa se inmoaie.
- Se amesteca toate ingredientele in afara fulgii de cocos si migdale pana se obtine o crema.
- Se lasa cam 15 min in congelator pana se intareste putin compozitia.
- Se ia apoi cate putin din compozitie, se pune cate o migdala (sau doua) la mijloc si se formeaza bilute in mana.
- Se tavalesc apoi prin fulgii de nuca de cocos.
- Se pun bilutele la frigider cam o ora, ca sa se intareasca bine.
- Se savureaza :)