Reteta Bomboane Raffaello low-carb – fara zahar, fara faina, fara gluten, fara coacere

Instrumente folosite:

  • castron
  • lingura
  • farfurie
  • rasnita (daca nu ai deja faina de cocos)
  • Prep Time: 30m
  • Serves: 25 buc, aproximativ (depinde de cat de mari alegi sa le faci)

Ingredients

  • 100 g lapte de cocos din cutie (se va folosi doar partea tare)
  • 100 g unt 82%
  • 100 g faina de cocos (adica fulgi de cocos macinati in rasnita)
  • o lingurita extract de vanilie
  • stevia – aprox. o lingurita sau mai mult (dupa gust)
  • 100 g fulgi de cocos
  • migdale (preferabil albe, adica decojite nesarate, crude)

Instructions

  1. Daca nu ai deja faina de cocos facuta, pune pur si simplu fulgi de cocos in rasnita si tine-o pornita vreo 30 de secunde, pana devina fina. Daca nu ai rasnita, poti folosi si food processor/maruntitor, dar probabil vei avea nevoie de cantitate mai mare ca sa poata macina bine. Daca nu, folosesti direct fulgi - textura va fi diferita, dar gustul cred (n-am incercat) ca nu se schimba.
  2. Daca a fost la frigider, se scoate untul si se lasa o jumatate de ora sa ajunga la temperatura camerei ca sa se inmoaie.
  3. Se amesteca toate ingredientele in afara fulgii de cocos si migdale pana se obtine o crema.
  4. Se lasa cam 15 min in congelator pana se intareste putin compozitia.
  5. Se ia apoi cate putin din compozitie, se pune cate o migdala (sau doua) la mijloc si se formeaza bilute in mana.
  6. Se tavalesc apoi prin fulgii de nuca de cocos.
  7. Se pun bilutele la frigider cam o ora, ca sa se intareasca bine.
  8. Se savureaza :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *