Reteta Supa de pui

Instrumente folosite:

  • oala
  • tocator/fund
  • cutit
  • spumiera sau lingura daca nu ai
  • (optional) castronel si furculita pentru oua
  • polonic
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Total Time: 1h
  • Serves: 8 portii cu aproximatie

Ingredients

  • 1 kg carne de pui la alegere: pulpe, aripi, gaturi. Daca vrei, poti adauga SI piept (dar nu exclusiv). De asemenea, poti adauga si pipote si inimi.
  • mix legume pentru supa - le poti gasi deja combinate, sau le poti cumpara separat astfel:
  • 1-2 cepe potrivite
  • 1 telina potrivita
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel frunze
  • 2 oua (OPTIONAL, daca vrei cu "zdrente")

Instructions

  1. Se spala intai bine carnea si fie se taie in bucati (daca vrei sa o consumi in supa), fie o lasi intreaga daca vrei sa o folosesti pentru un alt preparat.
  2. Pune carnea intr-o oala si adauga aproximativ 2 litri - 2 litri si jumatate de apa rece.
  3. Pune pe foc (mare) si lasa la fiert.
  4. Cand incepe sa se ridice spuma, culege-o cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Dupa acest proces, poti da la foc mediu.
  5. Intre timp, pana incepe apa sa fiarba, spala legumele si curata-le (te poti ajuta de curatitorul de cartofi pentru morcovi, pastarnac si radacina de patrunjel).
  6. Se taie legumele in bucati mari: ceapa in 4, restul in sferturi sau si mai mici daca preferi, dar nu tocate marunt (numai bine, cat sa nu te chinui prea mult, yei!).
  7. Dupa ce ai luat toata spuma de la carne (s-ar putea sa trebuiasca sa repeti procesul de 2-3 ori), adauga toate legumele, plus sarea si piperul.
  8. Da la foc mic, pune un capac si lasa sa fiarba incet timp de aproximativ 20-30 de minute. (Atentie! Daca folosesti pui de tara sau gaina, trebuie sa lasi mai mult la fiert, chiar si pana la 2 ore! Poti testa carnea cu o furculita sa te asiguri ca e moale).
  9. OPTIONAL: Daca o vrei mai consistenta sau iti plac taieteii, pentru a pastra indexul glicemic mic, ii poti inlocui cu ou: bati 2 oua bine cu ajutorul unei furculite si le torni apoi incet in supa, amestecand continuu cu un polonic, ca sa sa se desfaca bine in "zdrente". Mai lasi 5 minute sa fiarba si stingi focul.
  10. Si gata! O servesti cu patrunjelul frunze tocat si cu muuuulta pofta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *