Scoici (midii) cu sos de vin

Unelte folosite:

  • cutit
  • fund (tocator)
  • tigaie
  • paleta/spatula de lemn, silicon sau plastic termorezistent (NU metal pentru a nu zgaria tigaia – valabil INTOTDEAUNA)
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 20m
  • Total Time: 25m
  • Serves: 5 portii

Ingredients

  • 6 -7 catei usturoi
  • ulei de care ai
  • 800 g scoici midii (fara cochilie) congelate (gasesti fie direct la pachet, fie la kg)
  • 1 sticla de vin rosu (atentie! iti trebuie doar vreo jumatate de litru pentru preparare, restul il servesti in pahar langa ;) )
  • o lamaie si jumatate
  • condimente de peste (daca nu ai, poti face tu un amestec cu putina sare, ceva piper, rozmarin si, daca ai, si busuioc, menta, cimbru)

Instructions

Pregatire

  1. In prealabil, obligatoriu dezgheti scoicile (e mai bine sa le scoti cu suficient timp inainte si sa le lasi sa se dezghete natural decat sa le pui la microunde)
  2. Cureti cateii de usturoi si ii zdrobesti presand lama cutitului pe ei (nu ii tai, vor elibera mult mai bine aroma zdrobiti)

Preparare - totul la foc tare, la fel cum iubesti ;)

  1. Pui putin ulei in tigaie, cat sa acoperi fundul, si cand se incinge, adaugi usturoiul. Il calesti, adica il prajesti putin amestecand continuu cu o spatula pana cand devine auriu.
  2. Adaugi scoicile si le lasi 2 minute.
  3. Adaugi din vin cat sa acoperi scoicile pana la jumate (nu de tot). Amesteci bine si pui capacul. Mai lasi vreo 2-3 minute, pana cand scade sosul pe care tocmai l-ai format.
  4. Repeti pasul anterior de 2-3 ori pana termini tot vinul de pus (adica pui vin pana la jumate, amesteci, pui capacul, astepti sa scada, pui iarasi vin si tot asa).
  5. La ultima tura de vin, adaugi condimentele - aici pui la ochi, atat cat sa presari peste tot. Tot acum storci si o lamaie peste toata nebunia :)
  6. Mai lasi tot cu capacul pus vreo 2-3 minute pana incepe iarasi sa scada, moment in care stingi focul si lasi asa pana asezi farfuriile si tacamurile :)
  7. Pui in farfurii, presari sare, piper si inca putina zeama de lamaie (isi poate potrivi fiecare dupa gust) si... voila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *