Tarta cu blat de cocos si capsuni (low carb, keto, fara faina)

Instrumente de care ai nevoie:

  • un bol
  • mixer (desi se poate si cu tel/lingura)
  • lingura
  • o cratita/ vas de yena rotund (cu cat e diametrul mai mic, cu atat mai inalta va iesi prajitura finala)
  • cutit
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Total Time: 30m
  • Serves: 10 portii

Ingredients

Pentru blat:

  • 1/2 c faina de cocos (rasneste fulgi de cocos pentru a o obtine ;) )
  • 3 oua
  • 1 linguri ulei de cocos
  • stevia lichida
  • 150 g lapte de cocos (poti amesteca partea groasa cu partea lichida daca folosesti din cel la conserva)
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Pentru crema si topping:

  • 100 g crema de cocos (doar partea groasa din conserva)
  • 1 lingura faina de tapioca (nu cred ca e obligatorie, ajuta sa tina crema de cocos tare. insa daca folosesti un lapte de cocos care e mai lichid, sigur iti va trebui)
  • 300 g capsuni
  • 1 lingura xylitol

Instructions

  1. 1. Amesteca crema de cocos cu faina de tapioca - mixeaza bine cu o lingura si pune la frigider.
  2. 2. Preincalzeste cuptorul si pune foaie de copt intr-o o cratita/un vas de yena rotund.
  3. 3. Intr-un bol, amesteca ingredientele uscate: faina de cocos cu praful de copt si sarea.
  4. 4. Intr-un bol mai inalt, folosind mixerul, bate pur si simplu ouale cu laptele de cocos, uleiul de cocos, stevia (30-40 de picaturi) si extractul de vanilie.
  5. 5. Adauga ingredientele uscate in mixul "umed" si amesteca usor cu o lingura.
  6. 6. Pune mixul in cratita/vasul pregatit cu foaie de copt si coace la cuptor timp de aproximativ 20 de minute pana devine auriu/aramiu deasupra si/sau pe margini. Poti face testul scobitorii: daca infigi scobitoarea si iese curata, e gata :)
  7. 7. Scoate din cuptor si lasa-l macar 15 minute sa se raceasca. Apoi scoate blatul ridicandu-l cu tot cu foaia de copt.
  8. 8. Pana se raceste, taie capsunile in jumatati sau sferturi daca sunt foarte mari si pune-le intr-o farfurie - presara lingura de xylitol peste, amesteca si lasa-le sa stea vreo 10 minute.
  9. 9. Asamblarea: aseaza blatul pe o farfurie, intinde crema de cocos uniform deasupra, pune apoi capsunile, fara sa lasi spatii libere. Poti turna la final si zeama pe care si-au lasat-o capsunile ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *